Friday, March 30, 2012

3rd time Free Trip...Vietnam

TOP LEADER..DSM MASLINDA AMIRUDDINSiri iii..BIZ Online....di hujung jari anda..

 TEAM CYBER I-KISS siri i..


(berkenalan di Anjung Putajaya)SM NURUL AFZAN (Team CYBER Putrajaya)


(berkenalan melalui flyers)DDM NAB + DSM MASS(Team CYBER Tg Malim)


DSM BI' IMA + DDM BAI (team CYBER Tg Karang)


 SM MASS SYURA..Pink kaler (team CYBER Bahau)


DSM AISYAH ( Team CYBER Dungun)


DSM MAYA TAN ( Team CYBER Klang)


SSM SIS ROSE (Team CYBER Bangi)

Ini ada satu Petua dari ibu Ct..

 Ramai ibu Bapa kadang-kala terlalu tertumpu dengan tugas seharian sehingga Lupa untuk menasihati anak-anak ketika anak sedang tidur.


1.setiap malam apabila anak tidur hendaklah kita wiridkan Ya Latif ke umbun2 kepalanya sebanyak yg mungkin atau 100 memadai kali.
2.membaca surah al fatehah 1 kali, alam nasyrah 1 kali3.bercakap-cakaplah dengan anak ketika dia sedang tidur dengan menyeru kepada nama penuhnya berbinkan atau berbintikan kepada kita sebagai ibu kandung mereka. percakapan itu hendaklah berupa Nasihat, pujian dan berceritalah tentang perasaan kasih sayang kerana sesungguhnya manusia itu menyaksikan percakapan kita kepada anak yg sedang tidur itu sangatlah bekesan kepada jiwa dan rohnya.


 4.apabila kita sedang berbual-bual dengan anak sewaktu dia sedang tidur kita akan lihat matanya bergerak-Gerak, walau dia sedang tidur.


 5.ayah dan ibu hendaklah selalu menyapu udara lebihan wuduk yang ada pada kita Misalnya udara yang masih lembap di tangan ke Muka dan umbun-umbun anak.


 Cubalah Petua itu dan insya allah kesannya akan anda dapat lihat sendiri. Selamat mencuba ......


Bestkan jadi Seorang ibu ....

KHASIAT SUSU UNTA..

Susu Dan Air Kencing Unta Mengubati Penyakit Kanser


Diriwayatkan daripada Anas r.a. berkata: "Beberapa orang dari Ukal atau dari Urainah datang ke Madinah, sedangkan cuaca kota Madinah tidak sesuai dengan mereka (yang menyebabkan mereka selalu sakit-sakit). Maka Rasulullah Swa menyuruh mereka mencari unta betina yang sedang menyusui, dan menyuruh pula supaya mereka Minum udara kencing dan susu unta itu. Mereka Scram dan melakukan apa yang dianjurkan sehiggalah mereka sihat .... "(Hadis dari Sahih Bukhari)


Sejak 3000 tahun sebelum Masihi lagi Manusia telahpun mengenali Unta. Mereka menggunakan unta sebagai alat pengangkutan manusia dan Pengangkutan barang. Bersebelahan itu, unta juga dijadikan sebagai sumber gizi dengan meminum susu dan memakan dagingnya.


Sebenarnya Yang bermanfaat dari unta ternyata bukan hanya Daging dan susunya saja tetapi juga udara kencingnya. Ibnu Sina, penulis kitab Al-Qanun (Tutorial ilmu kedoktoran), "Ketahuilah bahwa susu unta adalah ubat yang bermanfaat. Kerana susu unta mengandung sifatNya yang dapat melarutkan secara halus dan juga mengandung Rak-Rak khusus yang bermanfaat. Hal ini telah dicuba kepada orang yang ditempatkan di negeri Arab. "


"Ketika tertimpa mengenai bahaya mereka diminumkan susu unta lalu Mereka pun sembuh," dalam Kenyataan beliau, "udara kencing yang paling bermanfaat adalah udara kencing unta Arab." Mungkin bagi sebagian orang udara kencing itu adalah suatu hal yang menjijikan dan tidak bermanfaat, Namun ternyata bahawa itu adalah suatu anggapan yang salah menegnainya, sesungguhnya manusia itu menyaksikan udara kencing Unta adalah Penawar yang memiliki banyak Manfaat yang luar ya.


Telah dikhabarkan oleh Rasulullah s.a.w. pada sebuah Peristiwa yang diriwayatkan oleh Anas bin Malik bahawa datang kepada Rasulullah orang Urainah (di Madinah). mereka sakit kerana tidak sesuai dengan cuaca di Madinah. Dan Rasulullah s.a.w. pun menyuruh mereka mencari unta, dan menyuruh pula supaya mereka Minum udara kencing dan susu unta itu, Mereka Scram dan melakukan apa yang diperintahkan oleh Baginda saw, dengan izin Allah Taala Setelah meminumnya mereka sembuh dari penyakit tersebut.
Susu Dan Air Kencing Unta Mengubati Penyakit Kanser