Wednesday, May 9, 2012

Jom Chantiques Jr 5/2012 di Klinik Pergigian Seremban

Gigi, senyum mempesona! Itulah senyuman yang mempunyai nilai estetika yang hebat. Garisan senyuman menunjukkan gigi yang cantik, juga melambangkan keyakinan diri dan kejayaan dalam hidup.

Berbeza dengan mereka yang tidak mempunyai gigi yang cantik, kemajuan teknologi dalam pergigian selama ini boleh membantu anda membina keyakinan dan pastinya tidak kedekut dengan senyuman. Gigi yang cantik sekali gus akan mengubah penampilan individu.


Estetika KOMPOSISI

Ini adalah susunan dan komposisi kedudukan gigi hadapan yang memberi gambaran keseluruhan pergigian estetik pergigian. Kemenangan ini adalah jika gigi hadapan, sebahagian sihat atau gigi palsu, jambatan atau mahkota dibina dengan betul. Komposisi, penempatan, penyusanan, dan saiz gigi hadapan adalah apa yang menentukan personaliti (jantina, umur) seseorang.

Kosmetik pergigian biasanya melibatkan pembaikan:
a) "kotor", pelunturan, penggantian, bentuk yang sepatutnya dan penjajaran gigi;
b) hakisan serviks;
c) seorang gigi patah, bergantung kepada tahap kerosakan;
d) diastema, ruang di antara gigi gigi hadapan;
e) menggantikan gigi hadapan menarik atau rongak;
f) gigi berat atau bengkok dengan teruk-mengatasi asas dari amalan pergigian.

Sekiranya a) kepada D), bahan-bahan tertentu boleh Hantar pada gigi dan adapter mulut persakit kawasan dan seterusnya enjadi licin, begitu mudah untuk melihat perbezaan.

Inti WARNA berhemah

Bahan tampalan gigi putih biasa digunakan untuk mengisi gigi seperti komposit boleh memerangkap sisa daripada makanan dan minuman yang mudah dibuat jika denyar tampalan tidak betul

Penggantian yang dibuat dari porselin, biasanya yang lebih baik, tidak mudah melekat pada sisa makanan kerana permukaan yang telah digilap di dalam makmal ....

CDM Sharifah Eshah bersama Dr. Stefhanie di Klinik Pergigian Seremban semasa Program Jom Chantiques Jr..Thakns a lot Doc..