Friday, May 4, 2012

Insyaalah Pulih...


SEBELUM 


SELEPAS
Cara-cara Rawatan penyakit kencing manis...

1. Air Bio Aura yang bersifat alkali dimasukkan kedalam baldi bersama 1 paket Garam Buluh KAEAM.kacau dan larutkan.

2. Rendam kaki dalam baldi berkenaan selama 30 min atau masa yang sesuai untk si pesakit..

3. Letakkan kan kaki berkenanan di tempat yang bersih dan lapkan perlahan2 sehingga kering dengan towel@ tisu yang bersih..

4. Spray di sekeliling tempat luka dengan menggunakan air Bio Aura dan di campurkan dgn sedikit Garam Buluh...biarkan kering semulajadi.

5. Amalkan minum 1 sachet Garam Buluh KAEAM pagi dan 1 sachet malam Garam Buluh KAEAM serta Cellygnic untuk proses penumbuhan sel2 baru menggatikan sel2 yg telah mati..

6. Disiplin dan banyakkan DOA, Moga Allah pulihkan..

PH Beralkali..Garam Buluh KAEAMGaram semulajadi di pantai barat Korea Selatan yang bebas dari segala radiasi, Garam ini  dimasukkan ke dalam Buluh yang berusia tiga - lima tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam Relau Bagas di kedalaman 20m dan dibakar dengan pokok pain dan resin pain yang tinggi kandungan magnesiumnya, sehingga ia menjadi cair dan disejukkan maka ketulan  garam Buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan Berbahaya seperti Logam Berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pain (resin & minyak pain) dan Buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambah kandungan ion Logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, Melarutkan, ferum, zink dan Sebagainya.

Galian yang diperlukan oleh badan kita tidak Boleh diproses dalam badan. Kita hanya Boleh dapat sifatNya Galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau Takzim. Ianya adalah Text Teks yang penting dalam Pertumbuhan Tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.


Garam Buluh adalah pilihan terbaik untuk kegunaan seperti:

MengawalpH badan, Boleh meneutralkan toksin berasid tinggi dengan cepatseperti asid urik, gula dalam darah, kolestrol dan lain2.

Membaiki masalah sistem penghadaman seperti: gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit dan lain

Bagi pesakit jantung, buah pinggang, darah tinggi di nasihatkan menggunakan garam ini berbanding garam ya.

Mempunyaikesan detoksifikasi, pembunuh kuman, anti keradangan dan meneutralkanlogam Berat, dengan itu ia amat berkesan untuk keradangan paru ², hati, buah pinggang, sendi ², mulut dan perut serta lain ².

Melegakanmasalah alahan, pigmentasi dan lain ² masalah kulit. Ia juga bolehmenghindarkan masalah badan berbau, kulat di kaki (Hongkong kaki).

Melambatkan proses penuaan, nyanyuk, serta mengurangkan penyakit Parkinson atau nyanyuk demensia.

Mencegahpenyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser dan lain ² masalah Kesihatan.
                                         KAYA.KAYA.KAYA...


SYUKUR ITU NIKMAT....Kalau ada orang hadiahkan kita Sesuatu yang berharga, siapa yang kita cintai? orang yang menghadiahkan atau barang-barang yang dihadiahkan? Tentu pada orangnyakan? Hadiah itu Kalaupun disukai pun, tentu tidak melebihi dari cinta kepada orang yang memberinya. Itu yang patutkan? Yang tidak patut ialah mencintai Hadiah lebih daripada orang yang memberi.


Hingga orang itu dilupai dan tidak dipeduli. Kerana itulah yang berlaku Kini. Allah SWT hadiahkan kita segala macam Nikmat. Tiba-TIBA Nikmat itu yang kita puja dan puji kepada kita tidak peduli dan tidak ingat pada Allah, Sebaliknya menderhakai-Nya pula. Tidak terfikirpun nak kongsikan Hadiah Allah itu ke jalan Allah. Semuanya diambil dan digunakan untuk KEPENTINGAN diri. Tiada rasa terima kasih pada Allah dan malu pada Allah. Alangkah kejamnya kita ni. Sedangkan Haiwan pun tahu membalas budi tuannya, tapi manusia Lupa daratan, Lupa pada yang menciptakannya.

Cinta diberi pada harta, anak, pasangan hidup, perniagaan dan lain-lain sehingga tiada sedikitpun cinta kita kepada Allah SWT. Pengorbanan hanya pada yang dicintai tadi sehabis-habisnya, Namun tiada apa pun yang dikorbankan di jalan Allah. Walhal semua yang dikasihi itu, tidak kekal dan pengorbanan juga tidak berbalas. Jadilah manusia selalu Kecewa dalam hidup akibat tersalah memberi cinta. Cinta Agung patutnya diberi pada Allah SWT. Pengorbanan juga dilebihkan untuk Allah. Barulah cinta tidak akan berakhir dan pengorbanan akan undian dan diganti.


"Ya Allah Ya RABBI ku, Ya Rahman, Ya Rahim..berilah aku ilham untuk mensyukuri Nikmat yang telah Engkau kurniakan kepadaku ....~~ ~ Mensyukuri Nikmat Allah dengan tidak mensia-siakan peluang dan ruangan yang Allah kurniakan untuk mengecapi HARTA ..? kesenangan .. Kebebasan .. dan peluang membuat kebaikan dan Kebajikan sesama makhluk ... adalah salah satu jalan untuk kejayaan dunia dan Akhirat ~ ~ ~


Jom Chantiques Jr 2/2012..bersama EMMA MUSTAFA


Sessi bergambar bersama Make- Up Artist International EMMA MUSTAFA dan KENCANA BRIDAL..


ARABIAN STYLE bersama FIEZA FIENA..


CDM Suelisha Bakar dapat Sijil Make- up tu...pas ni sentiasa chantiques dan comel..

Be A New YOU...Jom Chantiques Jr 1/2012
NAPA ni pegang punggung orang...


Perempuan dan kanser payudara .... Satu penyakit yang sangat menakutkan sesiapa sahaja ... terutamanya wanita ...Mencegah adalah lebih baik dari mengubati...Jika anda mengalami sakit2 pada breast dan terasa benjolan atau ada lelehan keluar dari puting anda... cepat-cepatlah mendapatkanrawatan Doktorsupaya ianya tidak merebak dan dapat dicegah dari awaltetapi jalan yang terbaik  adalah Mencegah sebelum ianya terjadi. ...
Pemakaian EXCLUSIVE CORSET Premium Beautiful merupakan proses Termal THERAPHY INSYAALLAH dapat Mencegah  proses pengaktifan sel kanser .. Pemakaian Exclusive Corset Premium Beautiful daripada awal dansecara konsisten akan dapat membantu Melarang berlakunya kanser payudara ...ini kerana kandungan pada cup exclusive corset Premium Beautiful  mengandungi sejenis bahan yangdipanggil ChitosanIa akan mampu merencatkan sel-sel kanser daripada hidupdan membiak ...
Hebatnyer Exclusive Corset Premium Beautiful yang indah sehingga digelar "baju abang sayang... Untuk yang dah lama berumah tangga .. CAS-CAS eletrik @ cas - cas ghairah dan terangsang pun dah tak berapa mari ...jadi Isteri wajib pakai Exclusive Corset Premium Beautiful ni ... Selain Unsur Kesihatan dan kecantikan yang kita dapat ... kita juga dapat Mengembalikan CAS-CAS yang dah kurang tu ...
Bukan pakai Exclusive Corset Premium Beautiful apabila nak pakai kebaya jer .. kita wajib pakai setiap hari ..8jam sekurang-kuranyer SEHARI baru dapat khasiat Kesihatan yang optimum ...Selain daripada kita nampak cantik Bila pakai ... perasaan kita pun lebihberkeyakinan Bila berhadapan dengan orang ...
Sebelum ni susah nak pilih baju ... takut nampak sebahagian spare tyre .. pakai Exclusive Corset Premium Beautiful masalah ni semua hilang ... Baju yang kita pakai tak akan melekat pada badan atau pada lemak2 yang membenjol ... Memang Selesa n syok sendiri pakai Exclusive Corset Premium Beautiul  ni tau ...
Jadi ... kita pakai Exclusive Corset Premium Beautiful ... kita sihat ... anti kanser .. badan pun Bertambah cantik secara semulajadi ..Jangan tunggu lama-lama untuk memiliki "set lengkap" Exclusive Corset Premium Beautiful  untuk diri kita ...Sangat berbaloi ... WARRANTHY SEUMUR HIDUP dan tak perlu BRA ya-ya tu ... cukup dengan eXCLUSIVE cORSET pREMIUM bEAUTIFUL JER ....ia didatangkan dengan saiz yang menepati bentuk Tubuh anda ... jangan risau ...kita ukur dulu ... pas ... dan baru buat keputusan ...


TAK NAK BACA PUN TAK PE..18SX jerApa itu fibroid?
Adakah fibroid sama seperti kanser??

Fibroid adalah sejenis ketumbuhan yang berasal dari tisu pada rahim. Apabila ia membesar, fibroid Boleh memberikan pelbagai masalah kepada wanita seperti, menghimpit pundi kencing, mengalami Haid yang banyak, sakit samasa Haid dan sakit Semasa bersama Dan Sebagainya. Ia Boleh tumbuh sehingga sebesar biji bola tapi ia bukan sejenis kanser.

Kebanyakkan simtom yang dihadapi oleh wanita ialah kerap kencing, sembelit, sakit Haid, darah Haid yang banyak. Kadang-kadang dia Boleh menghadang pintu rahim dan sekiranya wanita tersebut Hamil, beliau Terpaksa perbidanan secara pembedahan ceasarean.

Bagaimana wanita Boleh menghidapinya?

Fibroid adalah kejadian yang kerap terjadi iaitu pada 25% kaum wanita tetapi setakat ini kita tidak dapat pastikan bagaimana ia terjadi. Walaubagaimanapun, Kehadiran hormon estrogen berkait rapat dengan pembesaran fibroid. Fibroid terjadi kebanyakkan pada mereka yang berusia 30-40 tahun iaitu dalam usia reproduktif. Apabila Umur semakin meningkat dan takat estrogen yang semakin Pamah, fibroid juga akan Hmm secara sendirinya.

Adakah Sudah yang dihadapi wanita?
Kebanyakkan wanita tidak mengetahui mereka mempunyai fibroid kerana ia jarang memberikan masalah tetapi sekiranya ia terlalu besar dan berada pada ruangan Saluran, pesakit akan mengalami:

Hospital Semasa Haid (senggugut)
Hospital belakang
Haid yang banyak
Sembelit
Kencing kerap
Keguguran yang kerap
Sukar mengandung

Bagaimana fibroid dapat dikesan?
Kebanyakkan fibroid dikesan secara tidak sengaja kerana ia seringtidak memberi sebarang Simtom. Sekiranya anda merasa Sesuatu bengkak pada change bawah perut, berjumpalah dengan Doktor untuk mengetahui Punca pada bengkak tersebut. Peperiksaan dengan imbasan ultrasound Senang akan dapat membezakan menghiraukan samada bengkak itu berasal dari firoid atau ovari.

Bagaimana fibroid ini dirawat?
Kebanyakkan fibroid tidak perlukan rawatan tetapi Doktor anda akan mempertimbangkan atau menyarankan rawatan bergantung kepada:

Sebanyak mana Haid dan sakit senggugut yang anda Misi
Berapa cepat fibroid tersebut membesar
Usia anda kerana fibroid akan mengecil apabila mencapai usia menopos.
Keinginan anda untuk mendapatkan anak, kerana fibroid Boleh menyebabkan ketidaksuburan dan kesukaran untuk mengandung
Sekiranya anda memang perlukan rawatan, terdapat dua jenis pembedahan yang akan disarankan. Satu dinamakan myomectomydimana ketumbuhan itu sahaja yang akan dibedah dan dibuang ke oleh Doktor, manakala hysterectomy pula adalah pembedahan membuang kesemua rahim dan selalunya dibuat kepada wanita yang bersukacita mencapai usia menopos dan mereka yang tidak lagi mahukan anak.


Bagi mereka yang masih inginkan zuriat, myomectomy adalah pilihan terbaik fasih. Risiko pendarahan Semasa pembedahan adalah lebih tinggi tinggi berbanding histerektomi.

Ada juga ubat yang Boleh mengecutkan fibroid tetapi ia mempunyai kesan sampingan dan keberkesanannya pula tidak Begitu Weak kerana fiboid akan Tumbuh Menggalakkan selepas ubat tersebut habis dimakan.

Selepas myomectomy, terdapat 25% Risiko untuk fibroid membesar Menggalakkan dalam masa 10 tahun. Satu-satunya prosedur yang Boleh memastikan yang fibroid tidak tumbuh Menggalakkan ialah melalui histerektomi.

Macamana untuk menghindar dari mendapat penyakit fibroid ini?
Malangnya tiada saya yang Boleh kita Elak untuk mengelak daripada fibroid kerana ia tiada kaitan dengan pemakanan atau gaya hidup dan ia juga bukan sejenis penyakit keturunan.

Fibroid boleh dikecutkan dengan perubatan altenatif ... Bagaimana??

Dengan pemakaian Premium cantik dan Sambung semula Herba Maharani dapat membantu mengecutkan dan membantutkan PEMBANGUNAN fibroid ...