Tuesday, April 3, 2012

JEJAK JUTAWAN INTERNET..


Memang tidak dapat dinafikan lagikelapan-lapan jutawan ini tahu segala rahsia, tip, strategiteknik dan minda bagaimana hendak menjana berjuta ringgit!..Adakah harga satu ilmu yang Boleh diperturunkan oleh satu jutawan kepada anda untuk kejayaan anda?..Berapa banyak wang yang anda Boleh perolehi sekiranya anda ketahui rahsia kelapan-lapan mentor jutawan ini?

Dato 'Dr Fadzilah Kamsahmentor kepada mentor!
Azizi Ali, Jurulatih Jutawan
Chef Li (Dato 'Dr Rusly), Jutawan Senyap
Dato 'Dr Azman Ching (Jutawan MLM)
Billi LimJutawan Berani Gagal
Dato 'Hussamuddin, Pengasas Kumpulan Karangkraf
Abang Abu, Usahawan / Motivasi / Jutawan dari Singapura
Irfan Khairi, Jutawan Internet
Bayangkan anda Boleh duduk bersemuka dengan kesemua ikon Jutawan ini dan mereka mendedahkan mutiara-mutiara ilmu satu demi satukepada anda!

Bayangkan setiap jutawan ini membantu anda meledakkan pendapatan anda-hanya satu kunci yang disampaikan Boleh melipatkali gandakan pendapatan andaTetapidi sinianda akan memperolehi seratus satu kunci KEJAYAAN!..
Setiap orang Jutawan yang berkongsikan ilmu di dalam ebook ini telah terbukti KEJAYAAN mereka di mata masyarakat. Strategi-strategi yang mereka Gunakan adalah strategi Jutawan-Jutawan seluruh dunia, bermula daripada zero, sehingga menjadi hero...Setiap BAHAGIAN ditanya secara langsung untuk mengetahui rahsia-rahsia KEJAYAAN mereka tanpa berselindung. Oleh kerana temubual dilakukan secara langsung, ia bagaikan memaksa setiap jutawan mendedahkan rahsia mereka secara TELUS!

JEJAK JUTAWAN...di mana Jutawan melayu??Berapa ramai melayu yang menjadi jutawan berbanding dengan bangsa cina....

BERITA DARI MYMETRO.

Robert Kuok kekal orang terkaya di Malaysia

KUALA LUMPUR: Kekayaan 40 orang terkaya di Malaysia terus mencatat peningkatan dengan HARTA mereka yang terkumpul bernilai RM156.7 bilion pada 15 Januari atau 63 Peratus lebih daripada RM96.3bilion berikutan Pemulihan dalam KUMPULAN saham, demikian didedahkan hasil satu Kaji selidik oleh Malaysian Business.
Bagaimanapun, menurut kenyataan hasil Kaji selidik Majalah itu yang dikeluarkanNya hari ini, HARTA terkumpul mereka masih kurang daripada RM171.9 bilion yang direkodkan pada 2008.


Penanda Aras FBM KLCI telah meningkat kepada 44,3 Peratus sejak Kaji selidik terakhir ketika masyarakat dunia berusaha Bangkit Menggalakkan berikutan KRISIS Restoran Hotel & Restaurant global.


Senarai penuh 40 orang terkaya dan maklumat mengenai HARTA mereka diterbitkan dalam Majalah itu dalam hasil di 16 Februari. Seperti tahun lalu, HARTA 40 Teratas itu undian berdasarkan kepada nilai saham mereka di dalam syarikat yang tersenarai pada 15 Januari tahun ini.


Kaji selidik itu juga Menunjukkan bersukacita separuh daripada senarai yang tercatat tahun ini melonjak 50 Peratus atau lebih.


Ada lebih Jutawan tahun ini - 22 orang iaitu lebih lapan orang berbanding tahun lepas.

Tan Sri Robert Kuok dari Kumpulan Kuok yang melepaskan mahkotanya "Raja Gula" tahun lepas, masih mendahului senarai dengan HARTA RM42.76 bilion, meningkat kepada RM16.1 bilion daripada RM26.6 bilion, setahun lalu.


Hartawan telekomunikasi, Ananda Krishnan berada pada kedudukan kedua dengan HARTA RM27 bilion.


Tan Sri Lee Shin Chen dari IOI Corporation Bhd menduduki tempat ketiga dengan HARTA RM11.92 bilion diikuti ahli perbankan terkemuka, Tan Sri Teh Hong Piow dengan kekayaannya berjumlah RM10.86 bilion.


Tan Sri Lim Kok Thay dari Kumpulan Genting dengan HARTA bernilai RM10.38 bilion, melonjak kepada kedudukan kelima. Ini kerana beliau mewarisi Sejumlah besar HARTA daripada mendiang bapanya, Tan Sri Lim Goh Tong.


Tan Sri Quek Leng Chan dari Kumpulan Hong Leong menduduki tempat keenam dengan RM7.09 bilion, manakala Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary dari Yayasan Albukhary dengan HARTA bernilai RM6.01 bilion, menduduki tempat ketujuh.


Lain yang tersenarai dalam Jutawan 10 Teratas adalah Bālu Lim Goh Tong, Puan Sri Lee Kim Hua, Tan Sri Tiong Hiew King dari Rimbunan Hijau Group dan Tan Sri Vincent Tan dari Berjaya Group.


Lima Muka baru dalam senarai itu ialah Lee Swee Eng dari KNM Group, Datuk Shahril Shamsuddin dan Shahriman Shamsuddin dari Sapura, Datuk Seri Nazir Razak dari Kumpulan CIMB dan Ong Leong Huat dari OSK Holdings, yang Appear Menggalakkan dalam senarai itu selepas tiada dalam Exports setahun. -Bernama

Berikut adalah senarai penuh 40 Jutawan di Malaysia.

1. Robert Kuok AS $ 10 bilion (Kuok Empire, Shangri La, Wilmer International dan lain-lain)

2. Ananda Krishnan $ 7.2 bilion (Maxis, Astro)

3. Lee Shin Cheng AS $ 5.5 bilion (Kumpulan IOI)

4. Teh Hong Piow AS $ 3.5 bilion (Public Bank)

5. Lee Kim Hua & keluarga $ 3.4 bilion (Genting Berhad, balu kepada mendiang Lim Goh Tong)

6. Quek Leng Chan AS $ 2.4 bilion (Hong Leong Group, Guoco Group)

7. Yeoh Tiong Lay & keluarga $ 2.1 bilion (YTL Corp)

8. Syed Mokhtar Albukhary $ 1.8 bilion (MMC, Johor Port, Malakoff)

9. Vincent Tan AS $ 1.3 bilion (Berjaya Group)

10. Tiong Hiew King $ 1.1 bilion (Rimbunan Hijau)

11. Azman Hashim AS $ 700 juta (Amcorp Group, formerly Arab-Malaysia)

12. William HJ Cheng AS $ 660 juta (Lion Group, Parkson)

13. Lee Swee Eng AS $ 495 juta (KNM Group)

14. Ong Beng Seng AS $ 470 juta (Hotel Properties Ltd, Natsteel)

15. Lim Kok Thay AS $ 345 juta (anak mendiang Lim Goh Tong, Genting Berhad)

16. Vinod Sekhar AS $ 320 juta (Petra Group, yang dikenali untuk Hijau Global Getah)

17. Lee Oi Hian AS $ 300 juta (Kuala Lumpur Kepong atau KLK)

18. Yaw Teck Seng AS $ 295 juta (Samling Group)

19. Anthony Fernandes $ 290 juta (AirAsia, Tune Hotels)

20. Mokhzani Mahathir $ 285 juta (Tham, membenarkan anak pengimport Porsche bekas permier Mahathir)

21. Kamarudin Meranun $ 280 juta (AirAsia, Tune Hotels, Tony kekasih Fernandess * tersenyum *)

22. Jeffrey Cheah $ 275 juta (Kumpulan Sunway)

23. Lee Hau Hian AS $ 250 juta (Batu Kawan, KLK, saudara Lee Oi Hian)

24. Chong Chook Yew AS $ 245 juta (Hartanah Selangor, anak balu MD sekarang)

25. Yaw Chee Ming $ 240 juta (Samling Group, anak Yaw Teck Seng)

26. G. Gnanalingam AS $ 230 juta (Westports Malaysia)

27. Lim Wee Chai AS $ 200 juta (Top Glove, dunia sarung tangan getah terbesar manafacturer)

28. Kua Sian Kooi AS $ 195 juta (Kurnia Asia, insurans)

29. Lau Cho Kun $ 185 juta (Musa Malaysia)

30. Abdul Hamed Sepawi AS $ 180 juta (Ta Ann, kayu konglomerat)

31. David Law Tien Seng AS $ 165 juta (Australia bijih besi Midwest, TS Law Holdings)

32. Tiah Engkau Kian $ 163 juta (TA Enterprise)

33. Liew Kee Sin AS $ 160 juta (SP Setia)

34. Ahmayuddin bin Ahmad $ 155 juta (Westports Malaysia)

35. Eleena Azlan Shah $ 150 juta (Gamuda terbesar pemegang saham individu)

36. Lin Yun Ling AS $ 145 juta (pengasas dan Pengarah Urusan Gamuda)

37. Ong Leong Huat AS $ 130 juta (OSK Kumpulan)

38. Lim Thian Kiat $ 115 juta (bekas ketua Multi-Purpose)

39. Khoo Kay Peng $ 110 juta (MUI, UK peruncit Laura Ashley)

40. Nazir Razak $ 100 juta (Bumiputra Commerce Holdings, abang Timbalan PM)

Salam Jutawan dari ct

Jejak Jutawan Gula..melayu ke cina??Assalamualaikum dan Salam sejahtera,

Tempat tumpah darah dan bumi kelahiran ct adalah serambi Mekah, kelantan Darul Naim, orang2 Kelantan glamour dengan kuih muih yang manis lleting.. sememangnya enak-enak belaka. Mungkin ia kena dengan Selera ct yang gemarkan makanan manis-manis.

Bercerita tentang manis, kita sinonim akan mengaitkan Sesuatu yang manis itu dengan gula (kalau awek manis tu tak laa ..). Siapa di Malaysia Sebaliknya didunia ini yang tidak pernah merasai kemanisan gula? siapa di Malaysia ini yang tidak kenal apa itu gula? Saya pasti, Jika Anda menanyakan secara RAMBANG kepada 100 orang yang anda jumpai, pasti keputusannya kenal apa itu gula. (Orang gila tak Kira)

Peperiksaan yang kedua pula, cuba anda tanyakan kembali kepada 100 orang yang telah anda tanya BAHAGIAN pertama tadi, anda kenal Robert Kuok? Mungkin tidak semua kenal Robert Kuok seperti mana mengenali gula.

Siapa Robert Kuok? beliau yang mendapat gelaran "Raja Gula Malaysia" merupakan orang yang menghuni tangga pertama senarai orang terkaya di Malaysia dengan Aset bernilai RM 32 Billion .... Ya Billion .... ct ulangi Billion ...

Penglibatan awal Robert Kuok adalah pada 1 April 1949 (April bodoh tu ..) bermula dengan penubuhan Kuok Brothers Sdn Bhd yang mengambil alih perniagaan jual beli yang diasaskan oleh bapanya Keng Kang. Bapa beliau menjalankan perniagaan jual beli keperluan Asas dengan izin Sultan Johor dengan membekalkan keperluan tersebut untuk 50.000 Laman utama Perang JEPUN kepada Kerajaan British.

Selepas Kemerdekaan Malaysia, beliau mengasaskan Malaysia Sugar Syarikat pembuatan pada dan Mula menjalankan perniagaan secara besar-besaran. Enam tahun selepas itu, beliau menubuhkan pula syarikat penapisan gula yang pertama di Malaysia iaitu Gula Malaysia Pembuatan. Ini syarikat mendapat perlbagai kemudahan dan status Monopoli dari pihak Kerajaan Malaysia.

Beliau juga telah membuka banyak Ladang Tebu di Malaysia dan Indonesia bagi memenuhi keperluan permintaan seterusnya meningkatkan reputasi beliau sebagai pengilang gula terbesar di Dunia.

Robert Kuok kemudian meluaskan empayar perniagaannya di Hong Kong dan China merangkumi pelbagai cabang perniagaan daripada Hartanah, Media dan perhotelan. Tahukah anda bahawa Robert Kuok adalah orang pertama di Asia yang Berjaya mewujudkan Rangkaian hotel lima Bintang iaitu Shangri-La Hotel.

Adakah rahsia lelaki Cemerlang dari Malaysia ini?, Antara rahsia beliau ialah falsafah perniagaannya yang jelas Menunjukkan beliau adalah orang yang sentiasa belajar dan bijak menyesuaikan diri dengan perubahan zaman. Beliau juga mempunyai Perhubungan dan rangkaian perniagaan yang baik dan Kukuh dengan Usahawan-Usahawan Cina yang lain seperti Tan Sri Khoo Kay Peng, Datuk Tan Chin Nam dan lain-lain lagi.

Robert Kuok juga mementingkan Perhubungan kekeluargaan dan kerjasama erat mereka terlihat daripada status syarikat mereka yang utuh dalam Bursa Saham Kuala Lumpur, Hong Kong, China dan Singapura.

Semoga cerita Setiabudi Robert Kuok ini akan memberikan manafaat untuk anda dan ct, Setiabudi Robert Kuok bukanlah tanpa usaha dan tidak disengajakan. Beliau adalah Seorang yang jelas tentang falsafah perniagaan dan sentiasa mencari peluang.

Salam Jutawan dari ct