Thursday, February 9, 2012

LUASNYER RIZQI ALLAH


LUASNYER RIZQI ALLAH..

Berkenalan hanya melalui flyers BIO AURA..Restoran sup WIRA menjd saksi,  di Hentian Kajang..
8 bln join kami, ,memandu TOYOTA WISH WTF 1817..bertugas sebagai Pegawai kerajaan di Jabatan Kebajikan Masyarakat..begitu yakin pd bisness ini, telah meletak jawatan dan memilih PERNIAGAAN KERJAYA PILIHAN bersama Hai o Marketing...mempunyai rangkaian seluruh Malaysia..DDM ZAINAB MAT AMIN empunya nama....shawl purple. ala2 kain selimut tu..waakkakakakka...gurau je..shawl light tu CDM Suliesha Bakar, shawl oren tu DSM Maslinda Amiruddin...we all sdg menghitung hari nk terbang FREE je ke VIETNAM...18hb mac ni...

PART TIME JER...

PART TIME JER...1st FREE trip ke KOREA..


DDM NOHARDY MAT NOH (jaket coklat)..ensem kan..ala2 artis bollywood gitu...seorang pegawai kerajaan di putrajaya..masih bertugas 8.00am-5.00pm..itulah jadual rutin harian beliau..outstation sentiasa atas komitmen tugas..join bisness ni bersama isteri tercinta (DSM ROHANAH YAACOB) SEORANG GURU DI PUTRAJAYA, Sdg sambung belajar di UKM..dek kerana yakin pd rizqi ada di mana2..minat yg mendalam dlm bisness..yakin pd PRODUK BIO AURA..100% support dr anak2..AZIM, HASNUL SUHAILA,..1st income RM13k...2 bln join terbang ke korea , siap bwk biz partner lg...SSM Che Mansor-pakai spek tu..(Pegawai di Jabatan Penerbangan Malaysia).. best maaaaaa main salji..siap guling2 lg...sibuk dgan komitmen kerja, belajar, outstasion sokmo..tp situasi tu bkn jd halangan pd mrk berdua....bisness is bisness, kerja is kerja, family is family...... bla smart dlm manage masa...so mrk SUCCESSS dlm semua bidang....Leader hebat ni sdg fight CDM 2012...amin kta doakan sama2...CDM NOHARDY MAT NOH + CDM ROHANAH YAACOB...aminaminaminamin...c u all dlm next citer mrk menunaikn UMRAH plak...2nd trip FREE bersama Hai o Marketing...

UMAT ISLAM MESTI KAYA


FORMULA KEBERKATAN HARTA

i- Hak diri dan keluarga + ii- Ujian dunia = iii Keberkatan harta

i- Hak diri keluarga

Islam membenarkan perbelanjaan yang dibuat bagi memenuhi keperluan diri dan keluarga.Malahan Nabi Muhammad mengarahkan para sahabat supaya  mengambil kira perbelanjaan keluarga sebelum keluar berjihad.Selain itu,memberi nafkah kepada keluarga juga dikira sebagai sedekah.

ii- Ujian dunia

Lebihan  daripada perbelanjaan untuk hak diri dan keluarga adalah ujian dunia daripada Allah bagi membuktikan keimanan hamba-Nya.Ujian dunia ini mengandungi dua keputusan sahaja,iaitu sama ada kita menunaikan hak Allah ataupun mengikut petunjuk iblis.

iii- Keberkatan harta

Keberkatan bermaksud suatu yang sukar diperkatakan kerana sifatnya yang relatif.Namun,kepada Allah juga kita berserah dan bertawakal.

          Harta bukan kekasih yang patut dicintai,kecintaan yang hakiki adalah kepada Allah.dengan itu,seseorang akan berasa bahagia dan gembira ketika kekasih yang hakiki mengurniakan rezeki dan kekayaan diri dan keluarga.Apa yang pasti,harta yang diberkati akan sentiasa bertambah dan tidak putus-putus bagaikan Sungai Nil yang mengalir di Mesir.Kita juga akan memperolehi kebahagiaan di akhirat nanti.