Tuesday, May 22, 2012

LAPARNYER..baru jer sat tadi makan..Belajar bagaimana Menangani rasa lapar amat penting untuk memastikan Berat badan terkawal. Rasa lapar merupakan perkara normal bagi seseorang yang cuba menghadkan Sambung semula makanan. Walau bagaimanapun, anda disarankan untuk mengetahui Punca sebenar rasa lapar tersebut sama ada disebabkan faktor Psikologi atau fizikal dan mengetahui bagaimana untuk mengatasinya.

Ramai antara kita yang makan ketika lapar. Sungguhpun tidak sudah tentu lapar, Namun mereka tetap cenderung mengambil makanan mengikut nama Menteri Kewangan makan yang telah dibiasakan sejak kecil lagi. Makan yang mungkin berpunca faktor Psikologi merupakan satu lagi penyakit atau tabiat makan berlebihan ketika seseorang bersedih. tertekan malah gembira. Tahukah anda, lapar disebabkan faktor Psikologi amat Berbahaya kerana ia mempunyai pengaruh dan pembangkit nafsu makan anda!

Cuba fikir kembali, apa yang menyebabkan anda makan secara berlebihan dan bagaimana pula saya menghentikan tabiat tersebut? Apa yang anda mesti LAKUKAN demi memastikan Penjagaan anda tidak hanya terarah pada makanan semata-mata?

Sungguhpun lapar, Namun percayalah anda masih mempunyai jalan untuk mengatasinya. Antara langkah yang dapat anda Ambil adalah dengan membanyakkan mengambil makanan yang Pamah kandungan lemak kerana ia lebih cepat dicerna dan menjemput rasa lapar berbanding makanan yang tinggi kalorinya. Bagaimanapun, anda dinasihatkan untuk mengawal supaya makanan yang diambil tidak keterlaluan.

Pastikan setiap hidangan harian anda mempunyai kandungan protein dan makanan Pamah lemak. Perbanyakan kudapan ringan seperti 'popcorn', kismis atau kekacang sementara menunggu waktu makan sebenar. Makanan sebegini membantu anda berasa kenyang tanpa meningkatkan Bab Kadar Ukuran Kalori dalam Tubuh secara keterlaluan.
Selain itu, anda juga Boleh memperbanyakkan Sambung semula Sayur dan buah-buahan Segar yang kaya dengan kandungan Serabut dan tinggi kandungan airnya. Kalau Boleh, jadikan makanan jenis ini sebagai snek Sehari-hari terutamanya anda ketika perut whole lapar.
Rasa lapar yang keterlaluan menyebabkan anda cenderung makan melebihi kuantiti yang sepatutnya. Jadi untuk mengelakkannya, anda dinasihatkan makan sebelum perut benar-benar lapar. Kebanyakan kita berpendapat golongan wanita cenderung makan berlebihan sekembalinya mereka dan tempat kerja. Nafsu makan akan melonjak tatkala menyediakan makanan buat keluarga, apatah lagi anda sememangnya benar-benar lapar ketika itu. Jadi, sebagai langkah mengawal diri, anda dinasihatkan untuk Mengisi perut terlebih dahulu dengan mengambil yogurt Pamah lemak atau buah-buahan sebelum Pulang ke rumah.

Petua ni juga Boleh diamalkan sebelum anda keluar menghadiri kenduri-kendara atau majlis makan mengelakkan anda terpesona dengan deretan makanan lazat yang terhidang di atas Meja santapan.

Skala 'The Hunger-satiety Rating Scale', petikan dari buku WHY WEIGHT? A GUIDE TO ENDING COMPULSIVE EATING (author: G. Roth, New York, NY: Penguin Books, 1989) mungkin Boleh memberi penjelasan tentang Fasa kelaparan seseorang.

Kenyang
10 = Kenyang keterlaluan paling maksimum, anda terdedah pada penyakit
9 = Kenyang keterlaluan maksimum, anda perlu longgarkan kancing seluar
8 = Kenyang keterlaluan, rasa sesak dan senak
7 = Sangat kenyang seolah-Sukan terlebih makan
6 = Kenyang, anda rasa Selesa

Neutral
5 = Selesa, anda tidak lapar
4 = Rasa lapar Mula Menunjukkan Penanda
3 = Lapar, SEDIA untuk makan
2 = Sangat lapar anda tidak mampu memberi tumpuan

Lapar
1 = Kebuluran, anda akan rasa pening

Perhatikan Skala di atas dan kenali di mana tabiat pemakanan seharian anda. Anda disarankan makan ketika berasa Skala 4 iaitu tatkala rasa lapar Mula Menunjukkan Penanda dan berhenti makan di Skala bernombor 6. Ingat, jangan Menahan lapar atau membiarkan perut menunggu lama. Kudaplah apa-apa sahaja yang kurang Kalori atau Pamah lemak untuk Mengisi perut anda!

HENTIKAN bicara pasal orang lain...Al Faqih meriwayatkan dengan sanadnya dari Abu Hurairah, Nabi saw bersabda: "Tahukah tentu, apa itu ghibah?" Para sahabat menjawab: "Hanya Allah dan Rasul-Nya yang tahu." Baginda bersabda: "Iaitu kamu menceritakan tentang saudaramu dengan Sesuatu yang tidakdia sukai "Seorang sahabat menanyakan:" Bagaimana Jika apa yang aku tuturkan itu memang sudah tentu ada padanya "Baginda bersabda:" Jika apa yang kamu tuturkan itu memang ada padanya, maka bererti kamu telah berbuat ghibah terhadapnya. Dan Jika tidak demikian, bererti kamu telah membuat pembohongan kepadanya. "(HR Muslim)..

Perbanyakkanlah kita beristighfar kerana terlalu banyak DOSA yg kita telah lakukan..mengutuk artis, mengumpat kwn, mencaci pemimpin, mencela , mengkondem dan mcm2 lg lah...Ct ingatkan diri sendiri terutamanya.

Jual Premium Beautiful low class......ASSALAMUALAIKUM my dear friend yang  follow blog propaganda  ini,

Wujud persoalan ADAKAH JUALAN PERIBADI amat penting dalam bisnes MLM? Jawapannya ialah YA. Tetapi kebanyakan dari Usahawan MLM atau pendatang baru MLM dalam mana-mana syarikat, memiliki masalah yang sama iaitu MENGEKALKAN. Mengekalkan adalah perkataan yang amat ditakuti oleh Sesetengah orang kerana, anda wajib membeli barang ... sekadar untuk TOP-UP, mencukupkan penjualan barang DAN MANTAIN tidak diamalkan atau dipasarkan. JOM kita tukar MANTAIN kepada bertindak melakukan PERSONALSALES@JUALAN peribadi, tanpa menghadkan berapa kena mantain. Contohnya kita wajib  menjual produk secara peribadi (jualan peribadi) kerana kita memiliki Kemahiran yang tidak dimiliki orang lain.

Salam Ramadhan 1432, Syoknya buat Premium Beautiful (PB). Bayangkan, "Killer-Produk" sambutan semakin meningkat. Macam-mana? Begini, bagi yang Mahir ilmu produk PB mereka merupakan insan paling bertuah, dan rezeki melimpah-ruah. Kenapa? Bayangkan, demo produk PB terhadap prospek-Keupayaan, majoriti mencuba terus pakai tak nak buka. Apa lagi, dekat la tu. Bayangkan kalau kita "Sasaran" katalah, 1Hari 2Set PB, berapa agaknya anda akan dapat? Ambil contoh, Seorang Usahawan berpangkat SM dapat jual 1 set PB = untung-runcit + rebet + bonus = RM811.00. Banyakkan? Cuba anda Banding dengan keterampilan menjual 1 produk pada harga RM50.00 dan untung runcit RM10.00. Pastinya berbeza pendekatan tetapi siapa yang untung? Sudah tentu Usahawan PB yang untung, masa Singkat gross tinggi, cuba Banding kalau anda keterampilan menjual produk berharga RM50.00 dan Banding dengan masa yang sama. MENGESAHKAN anda Boleh bezakan dari segi imbuhan. Kerana itulah yang kita kena buat..

DSM Jehan Jais, Dsm Maslinda tnpod, Cdm MamaReena Raz, Ddm Zainab Amin..boleh hubungi mereka melalui www.facebook.com/ 

MLM INDUSTRI MENIPU ORANG....


SISTEM JUALAN LANGSUNG: definisi UMUM

              Di peringkat global, secara Umumnya bentuk perniagaan pretensi terus dirujuk sebagai:

              "... Adalah penjualan produk dan perkhidmatan pengguna, orang yang perlu
              orang, jauh dari lokasi jualan runcit yang tetap. Produk ini
              dan perkhidmatan dipasarkan kepada pelanggan oleh bebas
              jurujual. Bergantung kepada syarikat, jurujual
              boleh dipanggil pengedar, wakil, perunding atau
              pelbagai gelaran lain. Produk yang dijual primarly melalui di-
              demonstrasi produk rumah, pihak-pihak, dan satu-satu
              menjual ".

Atau pun menurut WFDSA, Jualan langsung "... digambarkan sebagai pemasaran produk dan perkhidmatan secara langsung kepada pengguna dalam situasi bersua muka, secara amnya di kediaman mereka daripada orang lain, di tempat kerja dan tempat-tempat lain jauh dari lokasi runcit kekal. Jualan langsung biasanya berlaku melalui penerangan atau demonstrasi peribadi oleh jurujual langsung bebas ". Mengikut definisi di atas, bentuk perniagaan jualan langsung mengandungi tiga komponen Asas iaitu : 

PERTAMA, proses penjualan Sesuatu produk (barangan) atau perkhidmatan (perkhidmatan);

KEDUA, dipasarkan secara Seorang kepada Seorang yang lain secara terus. Pemasaran produk atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh sesebuah syarikat pretensi terus dilakukan oleh Seorang jurujual bebas. Mengikut kepada bentuk perniagaan, seseorang jurujual bebas akan dilantik setelah membuat pendaftaran sebagai ahli kepada syarikat tersebut dan terikat kepada Garis Tutorial mengenai Peraturan-Peraturan dan undang-undang yang telah ditetapkan sama ada kepada syarikat atau pun kepada pihak Kerajaan atau pemerintah. Seseorang jurujual bebas yang dilantik dikenali sama ada sebagai pengedar bebas, wakil pretensi, perunding (rundingcara), atau beberapa Istilah lain. Kategori terbahagi kepada dua iaitu pertama, sebagai kerjaya tetap sepenuh masa dan kedua, sebagai kerjaya sambilan (separuh masa). Dalam konteks ini sama ada berkerjaya sepenuh masa atau sambilan, Istilah yang lebih Tepat bagi kerjaya dalam bidang ini ialah Usahawan Multi-Level Marketing (MLM) (Usahawan MLM) yang bersifat professional, berintegriti dan berkredibiliti.

KETIGA, jauh dari tempat yang tetap atau tidak perlukan sebuah tempat yang tetap. Ini merujuk kepada dari segi lokasi, Urusan perniagaan pretensi terus dapat dilakukan di mana-mana sahaja, tanpa mengira masa dan tempat berdasarkan kepada Pengisytiharan Kepatuhan keadaan. Secara Umumnya, produk atau perkhidmatan yang ditawarkan dilakukan melalui Saluran demontrasi atau sistem Parti di rumah atau pejabat, melalui P'gambilan kaunter-kaunter Promosi dan pretensi di tempat-tempat pembicaraan atau menyingkatkan pembicaraan dan pada masa-masa pembicaraan atau menyingkatkan pembicaraan, pengiklanan dalam media massa termasuk Penggunaan teknologi maklumat berbentuk Internet iaitu dot.com; pretensi peribadi seseorang kepada seseorang yang lain; dan berbagai caruman pekerja lain bergantung kepada kekreatifan seseorang Pemimpin MLM dan Usahawan-Usahawan yang dipimpin.

          Dengan ini, definisi umum yang dapat kita Gunakan ialah "perniagaan JUALAN langsung merupakan satu bentuk perniagaan jualan  terus produk atau perkhidmatan kepada setiap rencana atau pelanggan tanpa melalui Begitu banyak peringkat dari pengeluar kepada setiap rencana, dijalankan oleh pengedar bebas atau Usahawan MLM yang dilantik oleh syarikat dan tanpa ditentukan tempat atau masa Urusan perniagaan dijalankan "(DEFINISI SCDM Jamsari Bin Moktar).

SISTEM pretensi LANGSUNG: "Multi-Level Marketing" (MLM) ATAU "RANGKAIAN PEMASARAN" (NM): SESETENGAH definisi UMUM.

1-RANGKAIAN PEMASARAN "adalah satu kaedah yang berkesan untuk mengedarkan produk dan perkhidmatan untuk menamatkan pengguna. Ia merupakan salah satu sistem fastet berkembang peruncitan akar umbi yang ic berdasarkan satu konsep yang mudah menjual produk dan merekrut orang lain untuk melakukan perkara yang sama (KP Ong, BAGAIMANA ANDA BOLEH BERJAYA, hlm.4).

2-RANGKAIAN PEMASARAN adalah undang-undang, jualan langsung pelan yang menggerakkan produk dari pengeluar melalui pelbagai peringkat pengedar kepada pengguna akhir yang membayar harga runcit bagi produk "(Elizabeth I-Kearney, hlm.46).

3-Network Marketing sebenarnya adalah sebuah sistem reatilling di mana pengedar yang terlibat dalam jualan langsung barangan pengguna. Seorang pengedar membina pasukan jualan sendiri dengan merekrut dan menaja pengedar baru ke dalam organisasi itu. Pengedar menerima pampasan peratusan tertentu berdasarkan jumlah tenaga jualan ". (K.Sow, NERWORK MARKETING, hlm.3).

4-Network Marketing adalah satu sistem untuk mengedarkan barangan dan perkhidmatan melalui rangkaian beribu-ribu, jurujual kemerdekaan, atau pengedar. Pengedar menjana wang dengan menjual barangan dan perkhidmatan dan juga dengan merekrut dan menaja jurujual lain yang menjadi sebahagian daripada downline mereka, atau organisasi jualan. Pengedar mendapat komisen atau bonus bulanan pada jualan revenued dijana oleh downline mereka ". (Zig Zaglar, NETWORK MARKETING hlm.2).

5- Perniagaan Rangkaian hanya ditakrifkan sebagai pergerakan produk atau perkhidmatan daripada pengeluar kepada pengguna akhir melalui rangkaian pengedar bebas "(Joe Rubino, 7 STEP, hlm. XI).

6-Network Marketing adalah sistem pengedaran produk dan perkhidmatan melalui rangkaian orang, tanpa siri tengah dalam perniagaan konvensional, iaitu ejen tunggal, pemborong, stokis dan peruncit. Produk dan perkhidmatan bergerak terus dari pengilang kepada pengedar dan akhirnya kepada pengguna. Oleh itu, ia juga dikenali sebagai jualan langsung. Nama lain yang digunakan pengagihan interaktif dan pemasaran pelbagai peringkat (MLM). (Wong Siew Fang, HOW NOT TO GET, hlm.17).

7 Rangkaian pemasaran adalah satu kaedah mengedarkan produk dan perkhidmatan kepada pengguna akhir. Ia adalah semata-mata sistem pengedaran dan pemasaran. Ia adalah gabungan francais dan pertumbuhan eksponen dan memerlukan suntikan modal yang rendah dan risiko diabaikan. Internet memainkan peranan penting dalam dunia hari ini, ia menambah manfaat e-dagang. Ini membuat e-rangkaian pemasaran pemenang pasti (HHQuek, THE INSIDER ..., hlm.3).

* Anda berhak untuk mendefinisi bisnes MLM. Definisi bisnes MLM wajib diterjemahkan berdasarkan kepada CIRI-CIRI yang membina definisi ini.

LESEN SYARIKAT MLM DI TARIK BALIK...syarikat mana tu???


1. BIROKRASI : PERNIAGAAN MLM LESEN ATAU PERMIT
              Sesiapa yang ingin menyertai sebuah syarikat jualan langsung tidak diperlukan untuk mendapatkan lesen atau permit. Mengikut peraturan-peraturan, anda akan diterima, yang dilantik dan diiktiraf sebagai pengedar bebas atau wakil jualan syarikat itu hanya selepas anda telah menaja dan ditandatangani. Sebagai pengedar bebas, anda terikat dengan peraturan dan etika yang telah digariskan oleh syarikat dan syarikat jualan langsung tertakluk kepada Akta Jualan Langsung 1993 dan pengguna dilindungi oleh Pengguna Tribunal Tuntutan (TTP). Berbeza dengan bentuk perniagaan konvensional, termasuk francais, anda dikehendaki untuk memohon lesen atau permit berdasarkan jenis perniagaan, modal, lokasi, cukai, kastam atau eksais yang bergantung kepada jenis perniagaan anda. Ini adalah sebahagian daripada birokrasi dalam proses perniagaan dan tertakluk kepada undang-undang dan peraturan-peraturan yang ditetapkan oleh kerajaan. Dengan merujuk kepada bentuk perniagaan francais, anda akan tertakluk kepada peraturan-peraturan dan syarat-syarat yang ditetapkan oleh pemilik yuran francais induk dan premium yang lebih tinggi sedikit bergantung kepada jenama atau "Jenama" 'produk atau perkhidmatan yang ditawarkan.

2. SIAPA YANG BOLEH MENYERTAI  MLM? Setiap orang boleh mengambil bahagian..
             Dalam MLM, anda akan melihat pelbagai orang daripada pelbagai peringkat umur dalam perniagaan ini. Dalam perniagaan tidak ada persoalan ijazah, diploma, sijil atau tahap pendidikan diperlukan bukan dua aspek penting yang perlu dipertimbangkan untuk seseorang yang ingin menyertai MLM, pertama, jika anda ingin mengambil kesempatan ini dan kedua, sama ada anda keinginan untuk belajar yang paling berjaya mereka dalam MLM tidak mempunyai pengalaman dalam pemasaran. Tiada siapa yang akan bertanya berapa banyak modal diperlukan untuk menyertai perniagaan ini. Malah, modal bukan satu keperluan dalam perniagaan ini? Bagaimana potensi prospek yang mempunyai keazaman untuk mengubah kehidupan melalui perniagaan? Kebanyakan syarikat MLM membenarkan ahli untuk bayaran kurang daripada RM100.00. Sama ada orang itu kaya atau tidak, mereka boleh memulakan pemasaran rangkaian. Terdapat juga orang-orang yang tidak memiliki kereta, telefon dan di mana sahaja. Mereka akan berjaya? Sudah tentu mereka boleh berjaya berbanding yang kaya kerana mereka mempunyai MOTIVASI TINGGI. Tiada siapa yang akan menghina anda walaupun anda tidak aktif. Mereka biasanya akan diberi bantuan khas dan kebimbangan dalam rangkaian. Kejayaan sebenarnya datang dari anda dan bukan yang lain. Ini bermakna bahawa sesiapa sahaja boleh mengambil bahagian dalam perniagaan ini.

3. MASA 
             Masa adalah salah satu bentuk yang paling penting pelaburan dalam hidup. Jika anda bekerja, maka masa anda melabur untuk mendapatkan pulangan ke atas asas yang terhad. Jika anda menjalankan perniagaan dengan cara konvensional, maka anda perlu melakukan kerja yang sama setiap hari dan masa, dan jika tidak anda akan kehilangan peluang pendapatan pada masa itu.
          Kira pendapatan kasar jika anda terus melabur masa anda dalam pekerjaan. Dan akhirnya anda boleh mengambil kira bagaimana kadar inflasi, bagaimana pula dengan kos sara hidup, bagaimana cukai, dan tiada kerja gaji. Dan akhirnya pada akhir kerjaya anda apa yang anda akan dapat? Jika anda membunuh masa yang sama dalam pemasaran rangkaian, perniagaan anda mestilah letupan, anda bangun jam penggera daripada menunggu untuk bersempadan, dan sama ada anda mahu untuk mendapatkan RM600 pencen bulan bila dan bagaimana untuk melancong. Apabila anda melabur, anda perlu menunggu keputusan. Masa itu wang, supaya melabur dengan berhati-hati, dan akan membawa anda ke berdikari. PEMASARAN NETWORK adalah satu tempat yang tidak mempunyai risiko.

4. BAGAIMANA DENGAN 'MODAL'?
              Adakah bentuk perniagaan jualan langsung tidak memerlukan modal? Di dalam perniagaan MLM, bukan sahaja pada modal yang digunakan bergantung kepada sumber kewangan semata-mata. Bagi mereka yang tidak mempunyai sumber kewangan mereka memerlukan bentuk yang berbeza modal tetapi tidak membebankan modal dari segi kreatif dan inovatif yang melambangkan kebijaksanaan dan integriti dalam prestasi jualan, penajaan dan perkhidmatan, dari segi penggunaan modal yang bijak atau hubungan dalam konteks kehidupan, dan sebagainya. Ini menunjukkan modal yang digunakan seminima mungkin dan tidak menjadi penghalang kepada yang mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk melibatkan diri dalam perniagaan. Hendaklah mempunyai sumber kewangan yang mencukupi dan modal yang tidak disertai oleh beberapa bentuk sumber kewangan, anda akan muncul sebagai usahawan MLM yang berjaya. Sebaliknya, jika anda mempunyai sumber kewangan yang mencukupi, tetapi tidak mendapat sokongan dari modal bukan kewangan, anda pasti akan menghadapi masalah dan cabaran yang lebih mencabar, dan akan melemahkan keyakinan anda dalam perniagaan jualan langsung. Ini bermakna bahawa MLM modal monetari tidak merupakan satu keutamaan penting dan risiko kerugian adalah sangat minimum. Bentuk perniagaan konvensional, sama ada perniagaan kecil atau pun menubuhkan sebuah syarikat yang intensif modal dari segi wang dan menghadapi risiko kerugian yang lebih tinggi. Untuk menubuhkan sebuah syarikat, sejumlah besar modal yang diperlukan sebagai modal berbayar dan modal kerja bergantung kepada jenis perniagaan yang dijalankan; perlu premis tetap pejabat pentadbiran dan pengurusan perniagaan, atau kedai sebagai pusat untuk pameran dan jualan atau sebagai stok gudang penyimpanan memerlukan jumlah tenaga kerja yang dilatih atau tidak, dan sebagainya. Sebahagian daripada modal ini tetap atau tidak tetap aset dalam perniagaan dan pada masa yang sama adalah juga satu bentuk tanggungan (liabiliti) untuk membayar syarikat dari segi pinjaman daripada institusi kewangan, membayar menyewa atau sewa aset membeli, membayar gaji pekerja , dan sebagainya.

5..ALAT bantu meniaga
            Adakah anda mahu melakukan sesuatu tanpa perlu untuk alat-alat (ilmu)? Jika anda ingin mengembangkan rangkaian MLM anda, anda perlu alat untuk membantu anda. Sokongan adalah bahan yang sangat penting dalam bentuk alat, latihan sistematik kerana anda akan dilatih oleh orang-orang yang berjaya dalam MLM termasuk sistem MLM. Yang paling penting mereka mengajar anda untuk berjaya dan ia bukan sekadar teori, tetapi berdasarkan pengetahuan dan pengalaman. Satu perkara yang sangat penting adalah bermotivasi, dan anda akan menemui semua jenis orang. Mesyuarat MLM tidak hanya untuk pengetahuan semata-mata, tetapi bagaimana mental kejayaan. Anda harus berjaya sebagai pusingan.

6. CARA PENGURUSAN SUMBER MANUSIA: RANGKAIAN ATAU PEKERJAAN.
              Pengurusan sumber manusia (pengurusan manusia) dan pekerja. Dalam perniagaan jualan langsung, seorang usahawan, MLM tidak memerlukan buruh atau pekerja daripada perniagaan konvensional, tetapi persamaan di antara dua pihak pengurusan sumber manusia. Di dalam perniagaan MLM, buruh yang ditaja oleh rakan dan kebijaksanaan melalui kaedah psikologi kemahiran komunikasi dan motivasi akan mampu untuk menguruskan sumber manusia. Kejayaan dalam menguruskan sumber manusia akan meningkatkan perniagaan anda dan kumpulan rangkaian. Dalam perniagaan konvensional anda memerlukan beberapa pekerja mahir atau tidak, dan memerlukan satu sistem pengurusan sumber manusia yang sistematik, kerana di sini membentuk hubungan antara majikan dan pekerja seperti yang digariskan dalam kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan yang ditetapkan oleh syarikat dan kerajaan atau kerajaan.

7. BAGAIMANA DENGAN PRODUK ATAU PERKHIDMATAN YANG DITAWARKAN?
              MLM perniagaan untuk menunjukkan bagaimana produk atau perkhidmatan yang diarahkan kepada pengguna secara langsung melalui lantai atau perantaraan pusat satu usahawan MLM. Pada hakikatnya, bagi sesetengah produk atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh sebuah syarikat jualan langsung dalam harga yang sangat rendah berbanding dengan pasaran ini dan menguntungkan pengguna. Berbanding dengan bentuk perniagaan konvensional melalui beberapa tahap orang tengah untuk sampai ke tangan pengguna, dan sudah tentu akan memberi kesan kepada harga produk atau perkhidmatan dalam pasaran.