Sunday, March 4, 2012

Kebaikan FIR


Apakah terapi Inframerah Jauh (FIR) dan apa yang ia lakukan:
Ray Inframerah Jauh adalah gelombang tenaga, sama sekali tidak dapat dilihat dengan mata kasar, mampu menembusi jauh ke dalam tubuh manusia, di mana mereka perlahan-lahan menaikkan suhu permukaan badan dan mengaktifkan fungsi badan utama.

Kebaikan:

1) Inframerah Jauh mengembangkan kapilari yang merangsang aliran darah meningkat, pertumbuhan semula, pengedaran dan pengoksigenan.

2) Inframerah Jauh yang sangat baik untuk detox. Saintis di Jepun laporan dalam rawatan FIR kapal tersumbat kapilari, haba memperluaskan kapilari dan kemudian memulakan permulaan proses untuk membubarkan toksin tersembunyi. Inframerah Jauh dan dengan itu menggalakkan penyingkiran lemak, bahan kimia dan toksin daripada darah: Racun, karsinogenik logam berat - bahan toksik dari pemprosesan makanan - asid laktik, asid lemak bebas, dan lemak subkutaneus yang berkaitan dengan penuaan dan keletihan - natrium berlebihan dikaitkan dengan tekanan darah tinggi dan asid urik yang menyebabkan kesakitan. Tambahan pula, jika kelenjar sebum diaktifkan, kosmetik terkumpul di dalam liang boleh dihapuskan melalui kulit (kelenjar peluh dan minyak) dan bukannya oleh buah pinggang.

3) Inframerah Jauh merangsang aktiviti enzim dan metabolisme - Satu jam di bawah Hotouse meningkatkan metabolisme. FIR haba bantuan dalam mogok selulit - terperangkap air, lemak dan sisa.

4) Inframerah Jauh boleh mendorong pembunuhan patogenik pelbagai (menyebabkan penyakit) bakteria, virus, kulat dan parasit.

5) Jauh Inframerah menggalakkan pembinaan semula tisu yang cedera dengan mempunyai kesan positif ke atas fibroblas (sel-sel tisu penghubung yang perlu untuk membaiki kecederaan). Selain itu, ia meningkatkan pertumbuhan sel-sel, sintesis DNA dan sintesis protein semua perlu semasa pembaikan dan pertumbuhan semula tisu. Sangat baik untuk penyembuhan luka terbakar, tisu parut dan masalah kulit.

6) Inframerah Jauh melegakan ketegangan saraf dan melonggarkan otot autoneuro dengan itu membantu badan membuat sebahagian keupayaan penyembuhan yang dikehendaki. FIR mengurangkan kesakitan pada saraf dan kejang otot, gentian otot dipanaskan.

7) Inframerah Jauh menguatkan sistem imun dengan merangsang peningkatan pengeluaran sel darah putih (leukosit) oleh sumsum tulang dan T-sel pembunuh oleh timus.

8) Jauh Inframerah menguatkan sistem kardiovaskular dengan menyebabkan kadar jantung dan peningkatan keluaran jantung, dan darah diastolik tekanan penurunan - penyelidikan yang meluas oleh NASA yang awal 1980 itu membawa kepada kesimpulan yang bahawa rangsangan inframerah jauh fungsi kardiovaskular akan menjadi yang cara yang ideal untuk mengekalkan kardiovaskular dingin di angkasawan Amerika semasa penerbangan angkasa yang panjang.

No comments:

Post a Comment